Cloudberry Hellsbell kilpailee rataesteillä
kuva: Leena Kahisaari

welsh mountain poni sopii moneen menoon

Cloudberry Hannibal kisaa rataesteillä ja koulussa
kuva: Jutta Moisio

Welsh mountain, sektion A welsh on maksimisäkäkorkeudeltaan 121,9cm. 

Nöyrä ja hyväluonteinen welsh mountain poni sopii erinomaisesti lapsille ratsuksi kaikkiin ratsastuksen lajeihin. Esteratsastuksen aakkosia turvallisella mountiponilla on helppo opiskella. Ne hyppäävät mielellään, myös maastossa. 
Kouluradalla welsh mountain poni on näyttävä liikkeidensä ansiosta.

Welsh mountain ponit ovat omiaan myös kärryjen edessä - valjakkoajossa aikuiseenkiin makuun.

 

Cloudberry Edelweiss valmentautuu valjakkoajossa
kuva: Laura Parviainen

ROTUMÄÄRITELMÄ

Ysselvliedt's Noelle 103WM on jalostusarvosteltu I-palkinnolla ja se oli vuonna 2019 Kansallisen Poninäyttelyn Champion sekä Welsh Summer Shown Best In Show-poni
kuva: Leena Kahisaari

Welsh mountain-ponilla on pieni pää, jossa on pienet ja sirokärkiset korvat, suuret ja ilmeikkäät silmät sekä leveä otsa. Leukaperät ovat selväpiirteiset ja pää on turpaa kohti kapeneva. Pään profiili voi olla kovera tai suora, mutta ei koskaan kupera. Kaula on riittävän pitkä, lapa on riittävän pitkä ja viisto ja säkä selväpiirteinen, rungossa tulee olla riittävä syvyys. Jalka-asentojen ovat suorat ja luuston riittävä, jalkojen nivelet ovat suuret ja luut litteät, jalat ovat asettuneet rungon neljään kulmaan. Kaviot ovat pyöreät ja kovat. Häntä on korkealle kiinnittynyt.

Liikkeet ovat suorat, nopeat ja irtonaiset, ravissa polvet taipuvat ja etujalat ojentuvat suoraksi lavoista, kintereet koukistuvat rungon alle ja takajalat astuvat suoraan työntäen voimakkaasti.

Säkäkorkeus ei saa ylittää 121,9 cm.


www.welshponi.fi